Sanel Besic

Disc Guys, In The Bag, Sanel Besic, Team Member -

Sanel Besic

Namn & PDGA nummer:

  • Sanel Besic #83353

Bor (Stad):

  • Örebro

Spelar i division:

  • MPO

Länk till sociala medier:

  • Insta @Sanelbesic / https://www.instagram.com/Sanelbesic/

Berätta gärna lite om dig: 

  • Jag bor i Örebro sedan 4 år tillbaka med sambo, son (snart 7) och bonusdotter (10).

Jobbar på för fullt på Fortum så mellan jobbet och alla hämtningar/lämningar som det medför att ha barn så blir det inte mycket till fritid. Den lilla fritiden som finns har spenderats på olika discgolfbanor i Sverige men nu har man blivit äldre och latare så blir en hel del Xbox spel som avverkas. När det kommer till discgolfen så började jag spela runt år 2000 i Kalmar men tog ett långt uppehåll tills jag hittade tillbaka till sporten 2016 och sedan dess har jag tränat och tävlat så mycket som det bara är möjligt. Jag har sagt det förr och det tål att upprepas, finns inget bättre folk än discgolfare.

Vad betyder discgolf för dig?

  • Discgolf för mig är ett sätt att komma bort från verkligheten på ett sätt. Känna att man kan släppa allt och bara ha kul. Jag är extremt tävlingsinriktad och det medför vissa problem för mig men det har jag jobbat med det, det senaste året och kommer fortsätta även under 2022 för att säkerställa att det är kul att vara ute och kasta plast och även tävla utan att känna att vinst är det enda som räknas.

Vad anser du vara dina höjdpunkter med karriären så här långt?

  • Det är en svår fråga. Att bli sponsrad har alltid varit en höjdpunkt då det är ett bevis på att man gör något rätt i sporten då företag investerar i dig. Sedan är det också året då jag tog hem Mälartouren vilket är min största vinst tills nu. Snart är jag 40 och då bör det komma flera höjdpunkter.

Om du fick tipsa andra spelare om 3 discar, vilka skulle det vara?

  • Jag har under 2021 bytt ut hela bagen och måste då säga att DD3an har tagit en plats som ingen annan disc har varit i närheten av.. ett måste i varje bag. Nästa disc är en FD G-line med hyser release då den discen kan flyga på alla möjliga sätt med rätt vinkel och kraft. Disc 3 är ett enkelt val. P2 soft för att putta med. Väldigt greppig och skön i handen. Den är dock svår att få tag på men man hoppas att discmania släpper en P2:a i flex 1 vilket bör kunna ersätta den.